Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2012 23:20 - РАЗГОВОР С АРИСТОТЕЛЧО
Автор: atilla Категория: История   
Прочетен: 6410 Коментари: 28 Гласове:
14

Последна промяна: 01.06.2012 00:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Гръцкият език е бил културно есперанто за Българските Възрожденски Интелектуалци, А за вас господине не е ли? " Доц. Надка Николова
Шуменски Университет

Надка Николова е родена в гр. Шумен на 17 март 1955 г. Преподава в ШУ "Епископ Константин Преславски". Доктор по филология (1996).

аристотелчо!, тези подлоги Вазов е нарекъл "гръчки мекерета", а сега на въпроса ти:
Ще трябва да се върнем към възраждането-т.е. към пра-пра...дядо ми. Ами той е роден в днешна Румъния /основана малко по-късно/ -вероятно са бегълци от Чипровското или следващо въстание
 учил е  в Букурещ и Виена говорел френски и разбира се немски, когато наследниците му се връщат в България стават фабриканти-това от бащина страна.
От майчина линия, в един китен северно балкански градец има музей на героите от Априлското въстание и там със златни букви са изписани имената на героите-сред тях на другия ми пра...дядо. От неговите наследници излиза и създателя на няколко модела самолети произвеждани в България и Чехия, по късно се пръква и първия български космонавт.
Видно от казаното до тук, отците ми не са се занимавали със скотовъдство-съответно не са имали нужда да общуват с овчари!, ----та за какво им е притрябвал този гръчки тогава?



Гласувай:
14



1. atilla - С последното не искам да обидя ов...
19.05.2012 23:39
С последното не искам да обидя овчарите въобще, а гърчеещите се такива с име на българска порода овчарско куче (каракачанска овчарка)!
цитирай
2. bgwest - И на мен ми ги праща на лични. . . ме...
20.05.2012 00:23
И на мен ми ги праща на лични...мекерето му с мекере.
цитирай
3. germantiger - ...
20.05.2012 03:00
Адмирации за прадедите ти, респектиращи!

Или префразирано на български - уважение и преклонение!
цитирай
4. atilla - Адмирации за прадедите ти, респ...
20.05.2012 09:58
germantiger написа:
Адмирации за прадедите ти, респектиращи!

Или префразирано на български - уважение и преклонение!

Благодаря..
цитирай
5. mitkaloto - Чудя се как адм. не го трият това м...
20.05.2012 13:17
Чудя се как адм.не го трият това мекере!
цитирай
6. malchaniaotnadejda7 - :)
20.05.2012 13:58
Няма място в пощенската ми кутия! Аристотел ме е удавил буквално с галантни съобщения за доц. Надка Николова и още толкова доценти и професори. Вече не ме нарича "славянска мърша", а тонът му е светски издържан. Но толкова са обширни и пространни - повече от романизовано житие.. Предпочитам да чуя някоя песен. Истините са кратки. Историческите, математическите също. Най-дълбоките и сложни неща се извеждат с една формула, закон, буква. И ако са истински - са и неоспорими.:) Та, Атиле, благодаря ти, че с този си постинг и аватар ми помогна да изкажа дълго трупани терзания.:) Хубав ден!
цитирай
7. malchaniaotnadejda7 - ps ---> И за академици!:) Имам поне десетина....
20.05.2012 15:10
Разговор с: aristotelis

Започнат: 17.05 22:39 Посл. съобщ: 17.05 23:49 Нови: 0 Общо: 2

Нашите майки и татковци не ги избираме ние а ги обичаме, почитаме и ги уважаваме като такива каквито са в действителност!
Акад. Васил Гюзелев е роден през 1936 г.
Завършил е история и археология в СУ “Св. Климент Охридски”. Професор по средновековна българска история в Историческия факултет на СУ.
Бил е директор на Националния исторически музей. Бивш шеф на дом “Витгенщайн” във Виена. Носител на международна “Хердерова награда”. От 2003 г. е академик. Автор на повече от 50 книги.

1. Славяни. Произход и прародина
Славяните принадлежат към индоевропейската езиково-етническа общност. По археологически данни в земите на днешните европейски държави техните най-ранни селища се откриват в Полша, Беларус, Украйна и европейската част на Русия. Най-старото писмено сведение принадлежи на “бащата на историята” Хердот–VІ в. пр.н.е., който говори за неври, будини и венеди.
По-късно римските автори Плиний Стари, Тацит, Птолемей съобщават за тях заедно с други племена, обитаващи земите на север от Римската империя.

През ІІ-ІV в. окончателно се оформят основните славянски племенни групи: източна – анти, западна – венеди, и южна–славини.
През V в. Придвижването на големи маси хора от вътрешността на Азия към Централна Европа, известно като Велико Преселение на Народите, раздвижва и славянските племена. След смъртта на хунския вожд Атила в 453 г. славяните се придвижват на юг и стават непосредствени съседи на Източната римска империя – Византия.
Това дава възможност на готския историк Йордан и византийския автор Прокопий Кесарийски да запишат първите по-подробни сведения за тях.

2. Нападения и заселване на славяните на Балканския полуостров

Славяните идват в балканските провинции на Византия както всички други “варварски” народи преди тях – със силата на меча. В края на V и началото VI в. те започват да нахлуват южно от р. Дунав, грабят каквото могат и се изтеглят. За да предпази столицата Константинопол, император Анастасий I (491-518) строи т.нар. Дълга стена. Това крепостно съоръжение, завършено през 512 г., е разположено на 70 км от Цариград – от Деркос на Черно море до Силиврия на Мраморно море.

Първото голямо нашествие на славяни на юг от р. Дунав е по времето на император Юстин І (517-525). В техните нападения често участват и прабългари, които в началото са съюзници на Империята, но след това се обръщат срещу нея.
В 559 г. византийската дипломация с много усилия успява да предизвиква война между прабългарските племена кутигури и утигури. В същото време срещу голяма сума в злато ромеите привличат на своя страна аварите срещу прабългарите и славяните.В началото на VІІ в. Византия изоставя отбраната на дунавската си граница. Няколко години по-късно, при управлението на император Ираклий (610-641), славянската преселническа вълна залива балканските провинции на Византия. Предполага се, че в хода на това движение в земите между р. Дунав и Стара планина се заселват племето на северите и обединението на “Седемте славянски рода”, които по-късно в съюз с прабългарите на хан Аспарух поставят основите на средновековната българска държава в Европа.През лятото на 626 г. Константинопол е подложен на двойна обсада. От северозапад го нападат славяни, авари и прабългари, а от югоизток – перси. Съюзниците се изтеглят едва след десетдневни безуспешни опити да щурмуват града. За да ги спре, император Ираклий прехвърля крупни военни сили от Мала Азия на Балканите. Те се придвижват в три направления: по Черноморското крайбрежие; по пътя Одрин – София – Белград и по Егейското крайбрежие към Солун. В “Стратегиона на псевдомаврикий“ политическите отношения между отделните славянски племена са характеризирани така: “Те или не достигат до споразумение, или пък, ако се споразумеят, веднага други нарушават решението, като всички противници враждуват до смърт помежду си и никой не иска да отстъпи другиму.” Тази политическа несговорчивост се оказва трайна характеристика на славянските племена. За нея съобщават почти всички съвременни им автори. В известна степен тя пречи на византийците да се споразумеят със славяните, които непрекъснато нахлуват в Империята, но в еднаква степен тя пречи и на самите славяни да се организират в трайно политическо обединение. 5. Прабългари

Първото писмено сведение, в което прабългарите са отбелязани със своето народностно име – Vulgares, е Анонимен Римски хронограф от 334 г. В него се посочва, че са народ, който живее северно от Кавказ, в земите на днешен Казахстан.

Различни исторически свидетелства от края на ІV в. насам съобщават за отделни прабългарски племена, населяващи различни територии, пръснати от земите между Черно и Каспийско море до териториите около Балатонското езеро в днешна Унгария и Италия. В тях се разказва за хуногури, оногури, уногондури, котраги и кутригури.
Според Прокопий Кесарийски в средата на VІ в. сред народите, населяващи Северното Черноморие и Приазовието на запад от Азовско море и р. Дон, живеят кутригурите, а източно от тях – утигурите. Най-вероятно става дума за два големи военноплеменни съюза, обозначавани по-късно с имената на тези две племена. През VІІ в. историята на едно от прабългарските племена – уногондурите, се преплита по-тясно с Византия и информацията във византийските извори става по-обилна.
Още древните хронисти свидетелстват, че всички прабългарски племена са родствени и имат общ произход, за който различни учени вече десетки години изграждат различни хипотези. В основата си тези хипотези се основават на езиковедски анализи.

Безспорен е фактът, че в езика на прабългарите има както тюркски и монголски думи, така и такива с ирански произход. По своята езиково-етническа принадлежност древните българи са тюрки, които са се смесили със сродните на тях етнически групи, а също така и с ираноезични племена. Прабългарите, както всички тюркски народи, имат лунен календар, състоящ се от цикъл от 12 години, всяка от които носи името на почитано животно: І – сомор (мишка), ІІ – шегор (вол), ІІІ – вер, бер (тигър), ІV – дванш (заек), V – неизвестно (вероятно дракон), VІ – дилом (змия), VІІ – мор [им] (кон), VІІІ – текуч (овен), ІХ – неизвестно (вероятно маймуна), Х – тох (кокошка), ХІ – етх (куче), ХІІ – дохс (свиня). Календарът най-вероятно е заимстван от високоразвитата в древността китайска култура.

Изпратено: 17.05 22:39 От: aristotelis
Изтрий | Отговор
цитирай
8. sparotok - !
20.05.2012 15:24
malchaniaotnadejda7 написа:
Няма място в пощенската ми кутия! Аристотел ме е удавил буквално с галантни съобщения за доц. Надка Николова и още толкова доценти и професори. Вече не ме нарича "славянска мърша", а тонът му е светски издържан. Но толкова са обширни и пространни - повече от романизовано житие.. Предпочитам да чуя някоя песен. Истините са кратки. Историческите, математическите също. Най-дълбоките и сложни неща се извеждат с една формула, закон, буква. И ако са истински - са и неоспорими.:) Та, Атиле, благодаря ти, че с този си постинг и аватар ми помогна да изкажа дълго трупани терзания.:) Хубав ден!


И тебе ли Аристотелчо затрупа със спам? Чувствам се малко виновен, защото май твоята защита на тезите ми ти е докарала внимението на тоя странен човек...

Хубаво поне, че вече не те обижда, на мен не ми е спестил нито един обиден епитет...но как да се засегнеш от болен човек... Дано Господ го излекува, аз не мога...
цитирай
9. malchaniaotnadejda7 - Де да бях само аз. Целият блог е пропищял!:)
20.05.2012 15:35
Разговор с aristotelis

Re: Н
Надежда - с главна буква.

Изпратено: 28.04 00:32 От: malchaniaotnadejda7
Изтрий
Ах надежда! Има ли изобщо надежда като четеш порнографията на спаротокотракомакедономан?
Доц. Надка Николова
Шуменски Университет
НАДКА НИКОЛОВА
=============================
Надка Николова е родена в гр. Шумен на 17 март 1955 г. Преподава в ШУ "Епископ Константин Преславски". Доктор по филология (1996). Научните й интереси са в областите: езикова култура, история на новобългарския книжовен език, теория на книжовните езици, социолингвистика, съвременна, историческа и съпоставителна лексикология, лексикография, сравнително славянско езикознание. Автор е на "Българската анатомична терминология през Възраждането (1824-1878)" (2003), "Езикова култура" (1996; 2002), както и на много статии в научния печат.

А никога не забравяй.............. българско
възраждане без елинизма нямаше да има.....ЗА ТОВА ИМА 54.000 ГРЪЦКИ ДУМИ ПО-ВСИЧКИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИЦИ А НА БЪЛГАРСКИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ!

Езиковата практика на д-р Петър Берон и на д-р Иван Селимински, а така също и на мнозина други българи, възпитани в духа на елинизма, са показателни за факта, че гръцкият език е бил езикът на образованието и културната комуникация за цяло поколение възрожденски интелектуалци.
За тях гръцкия език е бил културно есперанто, общият литературен и научен език на народите от Югоизточна Европа, подобен по значение на латинския език за западните страни.
Както казва проф. Ив. Шишманов, те са го владеели по-добре и по-свободно от матерния си език (Шишманов 1903: 430).
В “Книговище за прочитане” от 1874 г. Богоров споделя: “Още и до днес между нас има такива учени, на които, дотрябва ли нещо да напишат български, те го сключат изпървом на гръцки, а сетне го превеждат на български” (Богоров 1874/75: 2).
”Това е езикът, казва Р. Попович в предговора към Христоитията си от 1837 г., на който тогава всички образовани българи “хоратуват, и на всяк ден четат и пишат, и без него не можат (Родолюбивий 1992: 76). На гръцки пишат художествени, научни и педагогически произведения, защото не са знаели писмен български език, мнозина от тях: Ат. Богориди (внук на Софроний Врачански), Александър П. Куртович (Зоирос паша от Пловдив), Никола Пиколо, Гр. Пърличев, братя Сим. и Мих. Христови от Стара Загора, Ив. Симеонов и Ант. Цанков, съставители на гръцки христоматии, и мн. др. (Стоянов 1978: 107).

Изпратено: 28.04 00:30 От: aristotelis
Изтрий | Отговор
Ах надежда! Има ли изобщо надежда като четеш порнографията на спаротокотракомакедономан?
БГ-НАУКА
От мит към логос
Преходът от мит към логос, осъществен в Древна Гърция, променя културната история на Европа. Хората излизат от ирационалността на митичния поглед към света и започват да мислят логически, обяснявайки и поставяйки под въпрос всяко познание. Без този преход бихме живяли в едни примитивен свят.
Митът съобщава, че нещо „е”. Не се търсят причините, нито точното време на случване, защото те не са от значение. Самото поставяне под въпрос на мита и опита за неговото обяснение чрез използване на факти би го разрушило. Защото той не се основава на такива.
Най-често митът описва нещо, отдавна минало във времето, или такова, за каквото човечеството няма памет като сътворението на света, живот след смъртта, различни типове персонажи и герои, богове и т.н. Без обяснения и без фактологическо време. Затова може да се каже, че митологичното възприемане на света е неисторическо. Човекът просто вярва в нещо, не го осъмнява, но в същото време няма доказателства, или памет, че то се е случило. Това е мисленето, което логосът преобръща...

Изпратено: 28.04 00:25 От: aristotelis
Изтрий | Отговор
Ах надежда! Има ли изобщо надежда като четеш порнографията на спаротокотракомакедономан?
логия, логос от гръцки “слово”, “понятие”, “мисъл”, “разум”, “наука”
1.В древногръцката материалистична философия — всеобща закономерност (Хераклит).
2.В Идеалистическата философия — духовно начало, божествен разум (Платон).
3.В християнството — Исус Христос.
4.Първа съставна част на сложни думи със значение “наука”

Изпратено: 28.04 00:20 От: aristotelis
Изтрий | Отговор
цитирай
10. boristodorov56 - Маляка не заслужава дори да спориш с него.
20.05.2012 15:36
Псувайте го публично маляка!
Той друго не заслужава!

Тъй като се съмнявам, че зад него се крие грък - подозирам админите в користно разпалването на страстите. Мисля, че доста хора ще споделят същата идея.
цитирай
11. atilla - Езикът ми е доволно цветуш, а поз...
20.05.2012 16:35
Езикът ми е доволно цветуш, а познанията ми за тази сган задоволителни, така, че мекерето смекчи тона след един ден "лична"полемика, дано и той е схванал смисъла на аватара ми! По повод какъв е аристотелчо -вариантите са само два:
и в двата случая средното си образование е получил в България -личи му по граматиката /иначе там би учил до 8-ми клас в училище с директор попа, а след това юруш на маслините или бегом с табличката за кафе по улиците /, така, че той или е потомък да гърчееши се овчари или татко му е комунист забегнал във Вулгариа подгонен от черните полковници. За каракачаните, гръцки преселници от Кавказ са ми казвали, че не са гърци а траки и гърчолята си го знаят, ама ги гъделичкат, че са най-автентичните гърци!
цитирай
12. анонимен - Атила, поклон и уважение пред предците ти!
20.05.2012 18:42
Длъжници сме им! И в двата ми рода има опълченци. Има и от ВМРО, ама в Македония. Чувствам се голям длъжник пред паметта им. Те са си залагали главите.
Тоя маймун и гърчеещ се тъпанар /лично ме е пожелавал от зад, ама неще нещо да изпълни пожеланията си в реала/, някаква измислица от виртуала. Няма да гадая кой е и какъв е. Искам да го видя очи в очи и да си поискам обещаното от него.
Ама не иска, бе.... :-)))
цитирай
13. анонимен - Ала, Алаа, Алааа! Чок калабалък, ...
20.05.2012 21:10
Ала,Алаа,Алааа! Чок калабалък, ченгене тракотурак боклук тук на куп бре.
Смърди на камфор,мърша и ориенталски нерези.

цитирай
14. atilla - аристотелчооо, на м..ка ти п...та е проблема!
20.05.2012 21:39
аристотелчооо, на м..ка ти п...та е проблема!, трябвало е да направи аборт!,а това дето си го изсрал на езика дошъл през вековете и останал в родовата ви памет ли е-да не мислиш,че на бял човек това говори нещо. Върви се изкъпи и махни тая кир от теб, че скоро ще те навести някой истински нерез / шиптър / и ако му замирише на черньо ще ти отхапе хилавото семитско вратленце!
И престани с тия плоски византийски номерца, че си ми прозрачен мръсна, мазна ориенталска отрепко....
цитирай
15. atilla - Изхвърлянето на анонимни боклуци тук не се толерира!
20.05.2012 22:24
!
цитирай
16. aristotelis - Българинът по същество и характер ...
21.05.2012 00:48
Българинът по същество и характер винаги мрази, мрази жена си, съседа си, децата си, та ако не стигне мрази и себе си и все някой му е крив. От 134 години все вземате, получавате благодарение на чужда кръв, под и труд. Руснаците ви дариха с държава, турците с каторжна работа ви дариха с що годе свястна държава, но вие я пропиляхте"превазитирахте" на бързо и това което трябваше да иде в хазната на държавата отиде във ваши джобове, и ако и за това виновните са турците. Все някой трябва да ви чисти лайната...
цитирай
17. aristotelis - Емануил Васкидович гръцки възп...
21.05.2012 00:53
Емануил Васкидович гръцки възпитаник е учителят на първото светско училище в Свищов 1815 , както и Николай Павлович, отворил второто светско училище в Свищов...180 година... Неволно с цел да изтъкнем националните си борби сме насаждали винаги омраза към съседите си и в частност - Гърция, без да посочим по един толерантен начин причините, поради които службите в църквите са водени на гръцки. Толкова е наслоен омразата, че трябва програма, за да се изчисти, защото тя не е на гърците към нас, а обратното.....................
Винаги мислех, че българите трябваше да учим езиците на балканските народи, за да общуваме по интензивно и... да не може да насаждат между нас омраза големи сили...
цитирай
18. samvoin - И мене, двамата изрода - тоя и &qu...
22.05.2012 04:16
И мене, двамата изрода - тоя и "Атила" - Блажев, де отвлече автобуса, се опитват да ме хванат за "жертва" на ЛС, ама аз взех да ги трия, без да ги и чета.
На "аристотел" не съм и отговарял, а на Блажев имах неблагоразумието и се почнаха кофи лайна, които не отварям вече, а трия...
Квото требва обаче, съм запазил. ;)
цитирай
19. thekolobur - Дано Бог ви прости, не сте виновни, че сте гърци !
22.05.2012 15:48
Дано Бог ви прости и отмени бъдещите наказания над цялата ви гръцка нация...Не сте виновни, че сте гърци, защото гена ви принуждава да лъжете, крадете и мамите с хилядолетия...Дано ви прости и не ви изтребва, а ви даде НЕВЕРОЯТНО ЗДРАВА СЪВЕСТ и БЕЗКРАЙНО ЧУВСТВО ЗА ВИНА, че да успеете с тези качества да издържите на цялата натрупана хилядолетна карма и да не експлодирате, а да търпите още толкова хилядолетия собствените си грехове, но вече в осъзнат вид с ТОНОВЕ ТЕЖЕСТ, СРАМ, ВИНА ! Дано преоткриете древната си земя Африка! Амин !
цитирай
20. aristotelis - Спешно се нуждаете от лекарската помощ на Д-р Спароток !
22.05.2012 23:34
thekolobur написа:
Дано Бог ви прости и отмени бъдещите наказания над цялата ви гръцка нация...Не сте виновни, че сте гърци, защото гена ви принуждава да лъжете, крадете и мамите с хилядолетия...Дано ви прости и не ви изтребва, а ви даде НЕВЕРОЯТНО ЗДРАВА СЪВЕСТ и БЕЗКРАЙНО ЧУВСТВО ЗА ВИНА, че да успеете с тези качества да издържите на цялата натрупана хилядолетна карма и да не експлодирате, а да търпите още толкова хилядолетия собствените си грехове, но вече в осъзнат вид с ТОНОВЕ ТЕЖЕСТ, СРАМ, ВИНА ! Дано преоткриете древната си земя Африка! Амин !


Спешно се нуждаете от лекарската помощ на Д-р Спароток който е Историк-Порнограф, специализиран в лечението на Епилепсия и заболявания на централната нервна система!


цитирай
21. alexanderherzdorf - Както съм казвал и преди - Аристо...
23.05.2012 23:06
Както съм казвал и преди - Аристотелис и фанариотска откачалка и гръкомански провокатор. Не бива да му се обръща толкова внимание. Гърция скоро ще фалира и Аристотелис ще се скрие в миша дупка. :)))
цитирай
22. samvoin - Както съм казвал и преди - Аристо...
24.05.2012 00:43
alexanderherzdorf написа:
Както съм казвал и преди - Аристотелис и фанариотска откачалка и гръкомански провокатор. Не бива да му се обръща толкова внимание. Гърция скоро ще фалира и Аристотелис ще се скрие в миша дупка. :)))
Мен най - много ще ме боли, ако Гърция преди нас, вземе та излезе от неосъветската кочина - ЕС.
Това ще е най - болезнения и позорен момент в историята на България.
Тя се освободи преди нас от Турско, тя да се освободи и от тва на ЕС...
Кошмар!
И то "галеницата" на победителите от ВСВ - Гърция, в която при това се появява и антиционистко становище...
Ще ме боли и ако нашите "братя по оръжие" - маджарите, именно защото те пък минаха по нашия "трънлив" път след ВСВ, ама въстанаха първи срещу СССР, а сега са на път и първи да го направят срещу ЕС...:(
цитирай
23. voulgaros - КУР БЕ БРАТЯ КУР ЗА ВАС ВУЛГАРИ. . . БЕ ...
25.05.2012 17:54
КУР БЕ БРАТЯ КУР ЗА ВАС ВУЛГАРИ...БЕ АЗ СЪМ КАРАКАЧАНИН

АМА НЕ ИДЕМЕ ОТ КАВАКАЗОС..А ОТ ЕПИРОТИКА БОРЕА ИДЕМЕ ...НИЕ СМЕ СЛАВНИ ГЪРЦИ..ЧУЛИМА ДОБРЕ МАНГАЛ С МАНГАЛ БЪЛГАРСКИ..

АРОСТО ТЕЛИС Е ВАСЕ ВОЛГАРЧЕ..ЕЛЛИНО МАНИАКОС--ГУСТО ФИЛЕ ГУСТО РЕ ПАЛИКАРИ МУ..АВТО ИНЕ
цитирай
24. atilla - VULVAros ти семитска отрепко....
27.05.2012 18:48
чернилко мръсна, гръко-нордитски келте, мани го тоя аристо и той е гърчеещ се овчар като тебе, само дето малко повечко е учил, а ти направо от 3-и клас и по баира. Скрии се, че си ми ясен бе боклук-може и да си българин ама си цървул и на мен не ми трябват отпадъци като тебе-бегай там при мангалите. Надявам се знаеш какво мислят ония чифути за такива отрепки, като теб и как ви наричат -Slavic Greeks,/не приема гръчки кривундели/-как звучи ха ха ха, само те могат да измислят такава плоска лъжа!!!! Не ми се отваряй много мангал гиздави!


цитирай
25. анонимен - Талес от Милет - 19. thekolobur - 24. atilla.. боклук...
28.05.2012 22:03

За три неща Благодаря на съдбата: първо, защото съм се родил човек, а не звяр, второ, защото съм роден мъж, а не жена, и трето, защото съм се родил грък, а не варварин.

Дано преоткриете корените си и се върнете доброволно в древната си Анаватан
земя, долината на река Орхон Булган (аймак) Монголистан ! Амин !
цитирай
26. samvoin - За три неща Благодаря на съдбата: ...
28.05.2012 23:53
анонимен написа:

За три неща Благодаря на съдбата: първо, защото съм се родил човек, а не звяр, второ, защото съм роден мъж, а не жена, и трето, защото съм се родил грък, а не варварин.

Дано преоткриете корените си и се върнете доброволно в древната си Анаватан
земя, долината на река Орхон Булган (аймак) Монголистан ! Амин !
Като си грък - марш в Гърция бе!
Кво търсиш тука?
Некой да те е калесал с "пита и мед"?
Май си нежелан гъркоман - циганин или даларин, по - скоро...;)
То не че и самите ви идоли - "прави грци", са тия за дето се мислят и не са по - зле и от вас де, ама поне не торят масово и България, тоест неоткраднатия от тях остатък от нея.
Заминавай и изнасяй "лекциите" си там...
Не виде ли, че "рефератите" ти, нема да минат тука пред никой и будиш само раздразнение, че даже се чудя и отчитам като грешка факта, че тоя блог ти е обърнал толкова внимание в цяла тема, а не те трие като мен - което ще е смърт за тебе?
При това "реферати" - придружени от крайно идиотски и просташки тон, пък не сте били "варвари"...:D
Хахахахахахахахахахахахахаха...
Даже един считащ се тука за немец, ви защитаваше гъркоманите и вашите небивали теории - за "древна гръцка култура и постижения", верни колкото и за "древната еврейска и античната - македонска" такива.
цитирай
27. atilla - ПРЕВОД: Талес от МиНЕТ-аристотелис пумияр
31.05.2012 23:54
анонимен написа:

За три неща Благодаря на съдбата: първо, защото съм се родил гръчки пумияр, а не звяр, второ, защото съм роден педал, а не жена, и трето, защото съм се родил гръчки роб, евнух и ибрикчия първо на ФАРАОНА, след това на ПАДИШАХА, а не българин.

Дано преоткриеМе корените си и се върнеМе доброволно в древната си
земя, делтата на река Нил Мангалан (маляк) Пустиняк-Гръкоман ! Ай сиктир !

цитирай
28. dimenzed - До всички южни етиопски семити с исторически комплекси, наричащи себе си "гърци":
07.08.2012 21:54
Скоро ще има операция "Марита" - втора част, само че този път не от германците, а от нас и ще си вземем Беломорска Тракия и Македония!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: atilla
Категория: История
Прочетен: 50069
Постинги: 15
Коментари: 50
Гласове: 182
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930